De fleste mennesker tager sig til hovedet, når det handler om udviklingen af deres hjemmeside, webshop, smartphone APP eller en integration. Ikke mange brugere formår at kommunikere på et ikke teknisk niveau. Det problem vil vi gerne løse for dig, og står du efterfølgende med spørgsmål, sidder vi klar på telefonen. Rigtig god fornøjelse.

Få et større indblik i hvilket samarbejde og resultat du kan forvente at få gennem et samarbejde med os.

Udvikling kan kategoriseres på mange måder og intet er forkert – groft sagt.

Vi har forsøgt at dele denne side op i kategorier, baseret på de opgaver, hvor vi ser flest spørgsmål.

Advarsel: Det bliver rigtig nørdet. Teknologier er de forskellige former der benyttes, inden for udvikling. Det bliver hurtigt meget teknisk, men vi har forsøgt at gøre det enkelt.

Afklaring
Hvis vi skal udvikle et projekt for dig, laver vi altid en afklaring på teknologien så vi ved hvilke udviklere vi skal benytte til opgaven. Fx. hvis du skal have en WordPress hjemmeside og du har nogle specifikke krav til funktioner og/eller integrationer, skal vi bl.a. benytte PHP, måske også med lavarel (det er kode som eksekverer på serveren). Hertil skal indholdet også vises i browseren på computeren og telefonen, hvorfor vi vil benytte Javascript (fx. jQuery eller vue.js) og SCSS.

Tilbage til virkeligheden!
Disse teknologier, behøver du ikke sætte dig ind i. Her vil vi altid vælge den bedste til dit projekt.

Vi udfører mange typer af opgaver inden for udvikling. Du kender måske til en Hjemmeside, Webshop og en APP, som er nogle af de mest kendte.

 • Hjemmeside/Website
  Siden du læser denne tekst, ved du allerede hvad det er.
 • Webshop
  Giver muligheden for at købe produkter/services med betalingskort, MobilePay m.m.
 • Smartphone APP
  Her er du nok også med. En Smartphone APP kan laves med flere teknologier, som er en smagssag fra udvikler til udvikler. En af de hurtigst voksende er React Native.
 • Integrationer og API
  Har du f.eks en hjemmeside som skal vise data fra en anden service, skal der oftest opsættes eller udvikles en integration mellem hjemmesiden og den givne service. Et eksempel kan være en bilforhandler som skal have et udtræk af hans biler fra bilbasen, eller en ejendomsmægler som skal have vist boliger fra Ejendomstorvet.

Desværre findes der ikke nogen lov inden for udvikling. Grunden til at vi siger desværre, er mangel på kvalitet og sikkerhed for dig som kunde.

Vi vil gerne sikre dig, og at du får et godt produkt. Derfor laver vi en detaljeret plan for dit projekt. Denne plan kan benyttes som retningslinjer for dig og for os. Når du vælger et udviklingshus til dit projekt, er dette et must for at sikre dit projekt går så glidende som muligt.

Heldigvis findes der standarder inden for kodning som vi benytter os af. Nogle standarder skal og bør følges. De forskellige teknologier indeholder dokumentation af koden og det som kaldes et Markup. Nogle udviklere følger ikke disse standarder, hvilket kan skade jeres projekt på sigt og gøre systemet ustabilt.

Udover kode standarder udstedt af den enkelte teknologi, findes der også standarder fra store giganter. Disse er gode at følge, men er ikke et must.

 • Google
  Har sat standarder inden for udvikling, som bør følges så vidt som muligt. Google har deres egen test, hvor man får en scorer og dermed kan se hvor godt sin side klarer sig.
 • Browsere
  Internet Explorer, Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera. De mest benyttede browsere. Flere browsere betyder at udvikling af fx. en hjemmeside eller en webshop skal tilpasses.
 • Mest benyttede browsere i 2019

Webudvikling - WordPress, WooCommerce & Magento wad udvikling browsere

Kender du forskellen på en hjemmeside og en webshop?

 • Hjemmeside
  Den korte udgave, er at det er en side på internettet som viser information omkring dig eller din virksomhed og har oftest det formål at skaffe dig henvendelser fra de besøgende.
 • Webshop
  Næste skridt er muligheden for at vise et udvalg af produkter og give de besøgende en mulighed for at betale med Kreditkort, MobilePay m.m.

Hvad er formålet med et website/hjemmeside? Et spørgsmål som har brug for at blive mere konkret. Derfor har vi valgt at dele det op i nogle punkter.

 • Information
  Det klassiske formål med en hjemmeside. Her ser du oftest en side med et par enkelte billeder og lidt tør informativ tekst.
 • Moderne & personlig
  I dag har vi brug for mere end bare info. En hjemmeside skal afspejle din virksomhed og helst også identiten. Der skal kæles for de rette billeder, valg af elementer og den bedst mulige opbygning, som giver mening for de besøgende.
 • Landing Page og konvertering
  En enkeltstående side som har ét formål. Enten at samle leads/kundeemner/mulige kunder til din forretning eller salg af et event, produkt eller service.

Måden vi oftest bygger hjemmesider på, er at kombinere alle tre. Det giver efter vores erfaring den bedste oplevelse for de besøgende og du bliver også mest tilfreds med det færdige resultat.

En informativ hjemmeside, der afspejler hvem i er som virksomhed og er bygget best muligt for at give leads til din forretning eller sælge din service.

Lyder det ikke godt?

De sidste 5 år har ordet “responsiv hjemmeside” spredt sig, som ringe i vandet. En responsiv hjemmeside tilpasser indholdet så det er pænt over flere skærmstørrelser.

Her kan du se et simpelt eksempel på hvordan de forskellige sektioner og moduler på en hjemmeside kan præsenteres på forskellige medier.

Webudvikling - WordPress, WooCommerce & Magento responsive website css grid

I dag er rigtig mange hjemmesider responsive, men ikke pæne. Forskellen er mådet siden folder sammen på og hvor meget kærlighed designet har fået på de forskellige medier.

 

Tager du fx. denne side du kigger på lige nu, vil du se forskellen på “Hurtig menuen” i bunden af skærmen. På en computer og tablet vises den som en bjælke i bunden af skærmen. Denne bjælke fylder, efter vores mening, for meget på en telefon og derfor har vi lavet den som en menu der glider ud fra siden.

Resultatet på kvaliteten hænger som så meget andet sammen med budgettet. Et mindre budget betyder mindre kærlighed til at nusse om designet på alle platforme, samt udvikle små ekstra funktioner.

WordPress og WooCommerce er de to mest benyttet systemer indenfor hjemmesider og webshops, i hele verdenen.

WordPress er selve hjemmesiden, hvor WooCommerce er et webshop addon.

Du har måske allerede bekendt med WordPress, eller kender nogle som har en hjemmeside bygget i WordPress?

 • Hvad er WordPress?
  WordPress er et CMS (Content Management System), på dansk et system du kan bruge til at lave indhold til din hjemmeside. Hertil findes der et hav af muligheder, opdelt i to kategorier.
 • Temaer
  Temaer er hjemmesideskabeloner som allerede er udviklet af en trejdepart. De kan købes og installeres for at skyde genvej til en “færdig” hjemmeside. Der findes nogle gode temaer og så findes der rigitg mange dårlige.
 • Plugins
  Plugins er det samme som et Addon, og på dansk en udvidelse til WordPess. Her kan du feks. få en eventkalender, flotte pristabeller, Google Maps kort, medlemssystem, forhandler login og meget meget mere.
  Det er altid vigtigt at du holder igen med at bruge plugins, især når de er fra forskellige udbydere. Jo flere plugins desto større sårbarhed for hacker angreb.
 • Konklusion
  WordPress er langt hen af vejen den perfekte løsning til en hjemmeside.
  1. Nemt for dig som kunde og os som udviklere.
  2. Det er åbent og fleksibelt.
  3. Verdens mest bruge system til opbygning af hjemmesider.
  4. Altid i udvikling for at give det bedste produkt.

En webshop kan defineres som en udvidget hjemmeside, men med mulighed for at køe og betale online via kreditkort, MobilePay m.m.

 • Hvad er WooCommerce
  Et addon til WordPress som tilføjer muligheden for at sælge dine produkter, abonnementer, medlemsskaber, biler, ejendomme, kurser m.m. online. Hertil er et hav af muligheder.
 • Det første skridt
  Hvis du aldrig har haft en webshop før, er WooCommerce et fantastisk sted starte. Du får en fleksibel webshop, som også tilbyder en utrolig nem håndtering af dine varer.
 • Mulighederne
  WooCommerce er som nævnt en del af WordPress, hvilket åbner op for et hav af muligheder i form af plugins. Rigtig mange udviklere bidrager til WooCommerce med tilføjelser som gør det nemmere for dig at få dine ønskede funktioner.
 • Ulemperne
  I form af ovenstående muligheder følger også en masse ulemper. Disse opstår oftest ved manglende erfaring, med WordPress og WooCommerce. Mange brugere downloader og installerer plugins fra ukendte udviklere, hvilket kan gøre din webshop, langsom, ustabil og den ender med ikke at virke. Det betyder frustration og inden kunder.
 • Konklusion
  WooCommerce er fantastisk til dig som tager det frøste skridt, men også dig med erfaring, som ønsker en fed webshop med masser af muligheder. Det handler om at bruge sund fornuft og være i god dialig med sin udvikler.
  1. Mange forums med hjælp fra andre brugere.
  2. Super fleksibelt og nemt at gå til.
  3. Verdens mest benyttede system til webshops.
  4. Altid i rivende udvikling.

Custom udvikling er bredt og kan være mange ting. Det vi oftest skal give estimat på er; funktioner til en hjemmesider og webshops eller integrationer mellem systemer.

 • Funktioner kan feks. være en special handling som sker på hjemmesiden efter et klik på en specifik knap. Det kan også være en specielbygget prisberegner, måske en udvigelse til alle produktvariationer eller en timer på serveren som gør noget specielt én gang i døgnet.
  Her er uendelige muligheder
 • Integrationer er kommunikation mellem systemer. Hvis du ønsker at din webshop skal tale sammen med dit ERP. Dine biler skal synkroniseres med bilbasen. Dit medlemssite skal modtage specifikke emails basseret på en status i dit CRM. Igen er der uendelige muligheder.

Nogle af de spørgsmål vi får mest i forhold til custom udvikling af hjemmesider, webshops og apps er.

 1. Er det muligt at lave . . . ?
 2. Hvor lang tid tager det at udvikle . . . ?
 3. Hvad koster det at udvikle . . . ?

Tre rigtig gode spørgsmål. Vores svar til dig er oftest det samme og allegevel helt forskelligt fra kunde til kunde.

 1. Ja det er er muligt at lave. Hvad er din deadline og budget?
 2. Hvis din deadline er  . . . så kræver fire istedet for to udviklere.
 3. Det afhænger af din deadline og ønskede funktioner og teknologi som skal udvikles.

De vigtigste punkter i custom udvikling er:

 • Rådgivning: indebærer at vi som bureau forstår jer som kunde og med vores erfaring bidrager til jeres projekt for at nå til en konklution.
 • Funktionsafklaring: betyder alt i forhold til prisen og deadline for det givende projekt.
 • Forventningsafstemning: Hvad forventer vi er dig og hvad forventer du af os.
 • Planlægning: af et projekt giver en ro i maven for dig og vi får en en tilfreds kunde ved afslutning.